DNV-certificering

Illy har med sit velkendte brand og sociale profil for længst imødekommet nødvendigheden af ansvarlig produktion og indkøb af kaffe.

I 2011 blev Illy det første firma der modtog DNVs ’Supply Chain Process Certification’ – der er en anerkendelse af bæredygtighed i ethvert aspekt og i ethvert led af kaffeproduktionen. Helt fra kaffebønnens start som bær på en busk, og til den ender som espresso.

Illy ønskede at blive certificeret af en uvildig tredjepart som en anerkendelse for sine bestræbelser på at udvikle en bæredygtig model for hele produktionskæden.

En kompleks og global værdikæde
Illy er baseret i Italien, men køber grøn kaffe direkte fra producenterne i Brasilien, Mellemamerika, Indien og Afrika og ejer en verdensomspændende kæde af kaffebarer og distributører. Som led i at styre denne mangfoldige forsyningskæde har virksomheden forpligtet sig til at skabe fælles værdi for alle sine interessenter, herunder at betale sine kaffebønder en højere pris end markedspriserne som en anerkendelse af produkternes kvalitet.

Hele den holistiske certificeringsproces af Illy’s komplekse globale forsyningskæde varetages af DNV. DNV analyserer Illy’s langsigtede strategier for bæredygtighed, organisationens roller og ansvar, forretningsadfærd, engagementsaktiviteter for interessenter og kommunikationspraksis. Organisationen skulle bl.a. demonstrere en streng tilgang til styring af risici så som miljøledelse, produktsikkerhed og overvågning af menneskerettigheder af sine leverandører.

Siden Illy opnåede sin certificering, er kaffefirmaet fortsat med at vokse. Illy genererede i 2012 en bruttoomsætning på over 360 mio. Euro, og er i dag en af de aller stærkeste spillere på det globale kaffemarked – og med den absolut stærkeste sociale profil.

Læs mere på producentens hjemmeside.

Se vores udvalg af Illy-produkter

Espressomaskiner fra RancilioLa Marzocco og illy Caffè

Espressokværne fra Ceado

Automatiske mælkeskummere fra Übermilk

Filterkaffebryggere fra Bunn

Chokolademaskiner

Autentisk og krydret chai fra Hello Good Sip

Portafilter cleaner Pro-fondi

Automatisk tamper PuqPress