illycaffè

illy blev grundlagt i 1933 i Trieste af Francesco Illy. I dag ledes firmaet af tredje generation af familien. Pr. 1. januar 2022 blev Cristina Scocchia udnævnt som CEO. illy Caffè er kendt og værdsat i hele verden for deres høje kvalitet og fløjlsbløde smagsnoter i deres unikke blend af ni forskellige typer af ren Arabica.

illy har med sit velkendte brand og sociale profil for længst imødekommet nødvendigheden af ansvarlig produktion og indkøb af kaffe. For niende år i træk er illy blevet optaget på listen over The Most Ethical Companies og arbejder konstant ud fra de tre kerneværdier bæredygtighed, innovation og lighed.

illy har base i Italien, men køber grøn kaffe direkte fra producenterne i Brasilien, Mellemamerika, Indien og Afrika og ejer en verdensomspændende kæde af kaffebarer og distributører. Som led i at styre denne mangfoldige forsyningskæde har virksomheden forpligtet sig til at skabe fælles værdi for alle sine interessenter, herunder at betale kaffebønderne en højere pris end markedspriserne som en anerkendelse af produkternes kvalitet. På den måde arbejder illy ud fra en ide om at bæredygtighed skal gennemsyre hele arbejdsgangen og firmaet. 

 

B-Corp certificeret kaffe
Den 14. april 2021 blev illy, som det første italienske kaffebrand, tildelt den prestigefyldte B-Corp certificering, der tildeles firmaer, der efterlever de højeste standarder indenfor social bevidsthed, bæredygtighed og gennemsigtighed. B-Corp certificerede firmaer arbejder for at optimere deres positive impact indenfor personalepleje, lokalsamfundet samt for miljøet. 

Espresso Systems har siden start 90'erne været eksklusiv distributør af illy Caffè til restaurationsbranchen i Danmark og har en indgående viden om produkterne.

Læs mere på producentens hjemmeside

Læs mere om illys B-Corp certificering

Shop illy på teogkaffe.dk

Espressomaskiner fra RancilioLa Marzocco og illy Caffè

Espressokværne fra Ceado

Automatiske mælkeskummere fra Übermilk

Filterkaffebryggere fra Bunn

Chokolademaskiner

Autentisk og krydret chai fra Hello Good Sip

Portafilter cleaner Pro-fondi

Automatisk tamper PuqPress